Jagt historier

 

Hvis du har en god jagt historie eller nogle gode ideer, så send den til web-master og det vil blive lagt ud på siden løbende.

 

SPÆNDENDE KANIN DAGJAGT PÅ ENDELAVE… 6 jægere fra Bogense kørte i 2 biler onsdag d. 8. februar 2023 kl. 06.00 til færgen som sejlede til Endelave, hvor Per Maegaard havde sørget for dejligt morgenbord inkl. tilbehør. Endelave, er jo den lille ø ud for Horsens, til dem som ikke ved det. Vi kom i land ca. 09.00 på Endelave, hvor jæger koordinator Arne holdt klar med 4- hjulstrækkeren og trailer, hvorpå vi kørte til gården, hvor der i lade bygningen var opsat bord og stole, her kunne vi sætte madpakken m.m... Efter en parole fra Arne, samt fremvisning af vores jagttegn, blev det varme tøj taget på, holdet kørte så helt ud til strandkanten, hvor jagten skulle begynde. Vi blev stillet op på en lang række, hvorefter Arne fandt ”Fritten” frem fra transportkassen, satte den i hullerne, og første kanin sprang, fik et par skud, den lå død. Dette fortsatte et par timer langs vandet, der var masser af kaniner, enkelte kaniner var for hurtige, eller jægerne for langsomme, i hvert fald blev der også skudt enkelte forbier; men generelt roste Arne de fynske skytters, som ses på billedet der er vedhæftet. Da jagten var slut ved stranden, gik vi op til markerne, her var volde i markskellene, alle var fyldt med kanin huller, de 2 fritter vi havde med arbejdede på højtryk, så da klokken slog 14.00 sagde Arne, nu var det slut, vi kørte til vildtparade og frokostmadpakkerne inkl. tilbehør, 21 kaniner var skudt og var lagt flot op på græsset. Desværre var cacao og cognac ikke kommet med ud på reviret, så i det flotte solskinsvejr, måtte vi i en lille pause nøjes med en kold Odense, samt en Boonekamp til halsen, cacao drak vi så sammen med madpakken. Efter den hyggelige frokost, en masse drillerier og lidt ”løgnehistorier” blev vi igen kørt ned til færgen, så ca. 18.30 vendte en flok glade og trætte jægere tilbage til Bogense, en spændende jagtdag rigere, noget der garanteret vendes tilbage til.Tak for en fantastisk tur til arrangøren Per

Hilsen Steen K

 

 

     

Tjur jagt i Värmland

Efter flere måneders ventetid, blev det endelig uge 49 hvor vi (3 garvede jægere og jeg) skulle afsted til Värmland på tjur jagt. Vi forlod Nordfyn søndag d.4/12 og kørte til Frederikshavn for at tage med færgen til Oslo kl. 23:55. Kl.10 næste formiddag lagde vi til kaj i Oslo og fortsatte turen mod det svenske. Efter små 200 km landede vi i Torsby for at proviantere, inden turen fortsatte mod det endelige mål i Nyskoga.

Vel fremme i frost og sne, fik vi tømt bilerne og spiste en sen frokost. Resten af dagen gik med at få pakket ud, lave aftensmad og hygge foran brændeovnen.

Dag 2: Høj solskin, sne, ingen vind og 12 minusgrader, var ideel til sightseeing i nærområdet. Det kan ikke beskrives, hvor smukt det sneklædte Värmland er!

Dag 3: Leif en svensk jæger, kom og hentede os kl.10, hvorpå vi kørte ud i skovene på jagt efter tjur. Jeg skulle pürsche sammen med Leif, mens de 3 andre stod på post. Det var anstrengende at trave rundt i 20-25 cm sne, op og ned ad bakke og mellem træerne, men vi så masser af tjur spor i sneen og hørte en kok i det fjerne. Da vi kørte ud af skovene, så vi en tjurhøne sidde oppe i et træ. Den lever endnu.

Dag 4: Leif hentede os igen og vi kørte op i fjeldet for at prøve lykken der. Igen pürschede jeg sammen med Leif. Pludselig stopper han op og peger ned i sneen. ”Bjørn” siger han. 5 meter senere stopper han igen og peger. Der var så ulvespor i sneen! Her er det så man uvilkårligt kigger sig tilbage over skulderen og gyser lidt ved tanken.

Dagen sidste oplevelse var at se Leif´s selvbyggede feriehus ved søen. Her kan man roligt sige ”I skovens dybe stille ro”. Turen dertil foregik på sneklædte isglatte skovveje i bedste rally stil, med bekymrede miner fra forsædepassageren.

Aftenen gik med at pakke og gøre klar til hjemrejse næste morgen.

Det blev desværre ikke til nogen tjur denne gang, men mange skønne naturoplevelser i godt selskab.

Charlotte Jepsen

 

 

 

 

 

Dejlig jagtdag med bestyrelsen.

Jeg takker Keld Olsen, kaj Rasmussen og Hans Kr. Nielsen fra Bogense og Omegns Jægerklub for en rigtig dejlig jagt eftermiddag fredag den 6. januar 2012, på deres jagtareal omkring Bogense.

Vi havde en rigtig skøn og flot dag, med sol og tørvejr, hvor vi alle kunne hygge os og drille hinanden.

Dagens bedste chance til en mega flot fasankok fik Kaj Rasmussen i et flot spidsskud; men ak Kaj kunne ikke få hold på den og skød forbi 2 gange UHA UHA.

Mon ikke Kaj får høre meget for den forspildte chance, he he he he.

Der skulle egentligt også have været en flot ræv på paraden; men Poul Erik Bang Andersen, havde fået samme syge som Kaj og kunne heller ikke levere ræven, trods 2 skud, så han får nok også at høre for det, GRINER.

Måske en dag man skulle bestille en skydeinstruktør og invitere de to brave jægere ud til lidt instruktion i at ramme.

Her er et nogle gode billeder fra paraden efter jagten.

Mvh.

 

Steen Lentz Thomsen

Jagt tur til Æbelø den 10. September 2011

Efter at have været til, og bestået, riffelprøve i Svendborg, tog jeg samme dag til banen i Nr. Esterbølle hvor der var mærke skydning. Polle og jeg var så heldig at vinde en lodtrækning, hvor præmien var en jagt tur til Æbelø, for at skyde en spidshjort.  

Vi havde aftalt med Per, at vi skulle mødes ude ved Lindø Hoved lørdag den 10. sep. kl. 13. Den danske sensommer var med os, ingen regn, let vind og kun lidt skyer på himlen.  

Vi pakkede traktor og vogn med alt vores udstyr. Det tog ca. 45 min. at køre fra Lindø Hoved til Æbelø. Da vi var fremme, læssede vi taskerne af og fik en kop kaffe inden, vi var klar til jagt.

Efter at have pürschet i 15 minutter så vi en stor flok med op til 30 dyr. I den flok mente Per, at have set et par hjorte, som var skudbare men den tætte skov var ikke til vores fordel. De blev hurtigt urolige, da et par gående turister kom forbi og løb mod den lidt tættere skov. Vi forsatte ind på midten af øen hvor vi flere gange stødte på dyr. Det var en hel fantastisk oplevelse at gå i så lydløs en skov, med så mange dyr og havørne. Da vi kom over en lille skovvej, så Polle igen vildt ca. 130 meter væk. Per iagttog dem, og ganske rigtigt var det en lille flok med én spidshjort. Han satte skydestokken frem og jeg lagde an til skud. Så skete det. Den vilde bukkefeber kom frem i mig. Jeg rystede vildt og kunne ikke få styr på min vejrtrækning. Per pegede i stedet Polle frem. Han var ”sniper” og skød et perfekt blad skud. Vi gik frem til dyret, som var en flot spidshjort! Stort tillykke!! Klokken var her blevet 16.00.

Per var optimistisk og klar til at fortsætte til den næste hjort. Vi forsatte lidt rundt på øen og stødte mange gange på store flokke med dyr, men ingen spidshjorte! Da klokken nærmede sig 17.00 var vi tilbage hvor området startede. Tæt på deres flotte gård spottede vi en stor flok dyr. Per så to flotte spidshjorte og vi begyndte at pürsche højre om dyrene, da der bedst var mulighed for at komme til skud og samtidig have kuglefang. Vi nærmede os så en høj skrænt, som vi måtte kæmpe os op af og ganske rigtigt som Per have regnet med, var den store flok dyr kun ca. 70 meter fra os. Nu var jeg bare klar, men da jeg havde lagt mig til rette på et væltet træ, skete det at hele flokken af dyr lagde sig på engen. Per: ”For saten da også” Han sagde, at jeg godt kunne tage riffelen ned igen og slappe af. Men i samme øjeblik rejste en sig i flokken. Flere fulgte efter og de to hjorte fulgte langsom trop. ”Så er det nu” sagde Per og jeg lagde an igen. Spidshjorten stod med røven til os, men så langsomt viste den sig fra sin flotteste side og Per hviskede ”bare prik til den”. Skuddet kom og samtidig sprang hjorten op. Første lyd fra Per var, ”tror du anskød den”. Men sekundet efter ”bare rolig Kenneth, et perfekt skud på bladet”. Jeg sad så med mit bundstykke i den ene hånd og det vildeste adrenalinkick i kroppen. Jeg havde åbenbart trukket så hårdt tilbage, da jeg skulle repetere, at den lille split der holder bundstykket på plads i riffelen var knækket og knappen fandt Per så heldigvis på skovbunden. Pyh ha!!

Sikke en pürsch og sikke en fantastisk ”første gangs oplevelse”. Alt var bare perfekt, god debut, vejret, bukkefeberen, omgivelserne, hele setuppet omkring jagten!! En oplevelse der er svært at sætte ord på og glemme igen! En oplevelse for livet!

Jeg vil gerne sige stor tak til Per og Anette, Åge V. Jensen fonden, for en rigtig god tur til Æbelø samt den fine hjort.

Kenneth Rasmussen

 

En ung og en erfaren jæger på jagt 2008.

Indsendt af Steen Lentz Thomsen, Bogense jagtforening.

 

Lørdag den 29. nov. 2008 var et lille hyggeligt jagtselskab inviteret på jagt hos Pia og Hans Chr. Nielsen fra kl. 08.00 om morgnen til morgenkaffe og brød, med efterfølgende jagt.

Der var to nyjægere med i selskabet og den ene Simon Lebbaeus havde aldrig skudt hare eller sneppe før; men det havde jagtgudinden Diana en plan for skulle ændres  den dag.

Efter et par såter med næsten ingen vildt, skulle vi have lidt hare tramp og der skød Simon sin første hare med et flot skud og Simon var ræve stolt.

I den næste såt var det meningen at vi skulle skyde til ænder; men da disse ikke altid flyver som jagtlederen tror, fik vi ikke nogen for og da såten næsten var forbi, så kom der flere snepper på vingerne og sørme om ikke Diana begunstigede Simon med en perfekt skud chance til sneppe.

Simon skød igen med et perfekt sin første sneppe og var nu endnu mere stolt.

Simon skulle jo ganske som man plejer, når man skyder sin første sneppe, kysse den i R....  ha ha lækkert

Som det kan ses på billederne her under, foregik at efter traditionerne med Simon, selv om han ikke var kæmpe stolt over situationen; men han gjorde sin pligt og ærede sneppen på behørig vis.

Poul Erik Larsen, Kile var den ældste i selskabet og han leverede en meget flot han ræv til paraden.

Slutteligt lå der på paraden 3 snepper, 1 hare, 1 ræv, 3 fasankokke og 2 fasanhøner, hvilket var et flot resultat med mange gode jagtoplevelser i løbet af dagen.

Vi sluttede dagen hos Hans og Pia med den sikre såt, en rigtig god  gang varm suppe og kaffe.

En stor tak til Pia og Hans for en rigtig god jagtdag.

 

Indsendt af Steen Lentz Thomsen, Bogense jagtforening.

 

 

Jagt tur til Æbelø den 14. december 2008

Efter at have været på riffel banen til mærke skydning, var jeg så heldig, at komme med i lodtrækningen om en Jagt tur til Æbelø og derefter, at være en af dem, der blev udtrukket.

Jeg havde aftalt med Per, at vi skulle mødes ude på Lindø Hoved søndag den 14. dec. Kl. 9. Jeg havde været af sted i oktober, men forgæves.

Vi pakkede traktor og vogn med mad og alt udstyr, derefter kørte vi. Det tog en time at køre fra Lindø Hoved til Æbelø. Da vi var fremme læssede vi lige taskerne af og fik en kop kaffe inden vi var klar til, at gå på jagt.

Vi startede med, at gå om på vest siden af øen, hvor Per mente, at der skulle være god mulighed for, at der var dyr, da de tit stod i læ der - når vinden kom ind som den gjorde den dag.

Efter at have pürschet rundt flere timer - stort set uden, at have set nogle dyr, så vi endelig en stor flok med op mod 50 dyr. I den flok mente Per, at have set et par hjorte, som var skudbare men vinden var ikke til vores fordel, og de blev hurtigt urolige og det meste af flokken søgte over sletten mod den lidt tættere skov.

Men et par spids hjorte stod stadig ude på sletten, hvor vi prøvede, at kravle tættere på. Da vi var lige ved, at være der, kom der 2 andre hjorte springende og trak dem med ind i skoven. Derefter prøvede vi, at gå ned i skoven, fordi vi kunne se et par stykker stå i kanten og dem kom vi også tæt på, men det var desværre nogle meget store fuldskufler. Så Per mente det var tid til madpakken - klokken var også blevet halv to.

Da vi havde spist, skyndte vi os ned til den skov, hvor flokken var gået ind. Der var også dyr, men de fik færten af os inden vi nåede, at se dem, da de gik inde i den meget tætte skov. Vi gik lidt frem og tilbage, men det ville ikke lykkes og der var ikke lang tid til solen gik ned.

Per foreslog, at vi skulle stille os op ad et par træer og vente og se om de ikke ville komme tilbage mod sletten. Ganske rigtig kom der lige pludselig en stor flok gående på række ca. 60 meter inde i skoven.

Per spurgte om jeg mente, at jeg kunne nå, at skyde, hvis de gjorde holdt. Der var kun en åbning ned gennem træerne på et par meter. Det mente jeg godt, at jeg kunne. Så jeg stod klar og Per sagde, at det var nu, han piftede og hjorten stoppede op og kiggede rundt og jeg trykkede af næsten samtidig. Hjorten sprang og så kunne vi ikke se den mere, Per spurgte om jeg mente det var gået godt, det syntes jeg. Han mente også, at kunne se, at den var ramt. Vi ledte efter den lidt tid, da der var meget krat og fandt den død ca. 50 meter fra skudstedet med en fin kugle.

Da hjorten var blevet hentet og brækket var det tid til aftensmad. Efter maden snakkede vi om dagens forløb og blev enige om, at det var en fin debut, da det var det første dyr jeg havde skudt med riffel.

Jeg vil gerne sige stor tak til Per og Anette samt Åge V. Jensen fonden for et par rigtig gode ture til Æbelø samt den fine hjort.  

 

Rune Dalhøj

Indsendt af Rune Dalhøj, Bogense jagtforening.

 

Jagtoplevelse på Æbelø 2008.

 Af Simon Lebbaeus

 

I Bogense og omegns jægerklub, blev der trukket lod i blandt dem, som havde skudt minimum bronze, på riffelbanen. Jeg var så en af de heldige, der blev trukket ud til at komme en tur på Æbelø, og skyde en stang eller spidshjort.

Vi mødtes fredag d. 24 oktober ude ved Lindø hoved, hvor vi skulle kører i traktor til Æbelø. På vej over til Æbelø, snakkede vi lidt frem og tilbage, om hvordan jagten skulle foregå fredag eftermiddag.

Annette sagde at der gik en to og en tre års muflon vædder, som var hvidere end de andre mufloner, og de var så også til afskydning. Nå, men vi ankom til Æbelø, og pakkede ud og fik en kop kaffe, hvor efter vi tog på jagt, Annette og mig gik en tur ud til fyret, for at se om der skulle være en skudbar hjort, det var der også, det var bare en rigtig stor fuldskuffel, som var lidt for stor til at jeg måtte skyde. Annette sagde at vi skulle kravle op i en hochsitz, oppe på den store åbne eng, ved siden af gården.

Da vi kravlede op, var det første vi så en flok muflonvæddere der lå 400m ude, og her i blandt var den to års vædder, der var til afskydning. Vi sad og kiggede på dem i kikkerterne, og snakkede om at vi skulle prøve af purshe os ind på dem, men vinden var dårlig, så vi blev siddende. Senere kom der en rudel på omkring 6 dådyr, som trak vædderne med ind i skoven, dem så vi ikke mere til den eftermiddag.

Da der var cirka en halv time tilbage, før solen gik ned, væltede det ud med dådyr inde fra skoven, der var hjorte i alle størrelser og en masse hinder med kalve, der har været imellem 80 og 100 dyr, dog kom der ingen på skudhold. Solen gik ned og vi tog tilbage til gården, hvor Annette lavede lækker hakkebøf til os.

Om aftenen sad vi inde i hygge stuen, og fik kaffe inden vi gik i seng. Vækkeuret ringede 07:15, og så var der morgenmad, inden vi skulle ud på jagt igen.

Denne dag skulle vi purshe rundt på øen. Vi var ikke gået mange hundrede meter, før vi støtte ind i en stor flok mufloner, her i blandt både den 2 og 3 års vædder vi måtte skyde, Annette satte skydestokken tilrette, og jeg lagde an til at skyde, men de stod ikke stille og forsvandt så, Annette sagde at hun vidste hvor de ville løbe hen, så vi fortsatte jagten, og ganske rigtigt stod de der hvor hun sagde, jeg tog anlæg op af et træ, men muflonerne stod for tæt på hinanden, og de forsvandt.

Så blev vi enige om, at nu var det hjort vi gik efter, men endnu engang støtte vi på flokken, Annette satte skydestokken klar og jeg tog anlæg, men de forsvandt hurtigt igen.

Vi satte os så ind i skoven ved et væltet træ, to store fuldskufler stod og hamrede gevirerne sammen 15m fra os. Pludselig dukkede muflon flokken op igen, og vi ventede og ventede på at 3 års vædderen skulle komme på skudhold, den tog et skridt frem, og jeg fik lov til af skyde. Vædderen lå forendt 20m fra skudstedet, men en fin blad kugle.

 Jeg vil gerne takke Annette, og Åge v Jensen fonden, for denne fantastiske jagtoplevelse og det fine trofæ i har givet mig, det har været en rigtig spændende tur på Æbelø.

Skrevet af: Simon Lebbaeus    

 

                                                                                           Min jagt tur på Æbelø.

 

Ved Bogense og omegns generalforsamling den 14. september blev der foretaget en lodtrækning blandt dem som i sommer havde bestået den frivillige riffelprøve. Her var jeg den heldige vinder af retten til at komme til Æbelø og skyde en spidshjort eller en stanghjort. På grund af storm og højvande langt over det normale blev turen udsat 2 gange. Endelig lykkedes det. Lørdag Den 1. december 2007.

Per Abild hentede mig ved Lindø Hoved klokken 10 og 45 minutter senere holdt vi ved den meget flotte og velholdte gård på Æbelø hvor Anette stod og bød velkommen. Først spiste vi frokost og så gik jeg med Per ud i den skov som skal henligge som gammel natur når et træ vælter skal det blive liggende. Det som engang var opdyrkede marker ligger også urørt hen med græs til Dåvildtet og Muflonfår. De gamle væltede træer gør det svært at få øje på et stykke Dåvildt som står 100 meter inde i skoven. Per sagde flere gange kan du se den hjort som står der inde og jeg måtte svare nej, indtil den satte sig i bevægelse så fik jeg også øje på den som jeg troede var stammen af et væltet træ. Sådan gik hele lørdagen. Lørdag aften havde Anette og Per lavet hakkebøf af dåvildt det var en meget lækker menu. Efter middagen blev vi placeret i sofaen og så en jagtfilm om vildsvinejagt. Søndag startede med et dejligt morgenmåltid, og så skulle vi på jagt igen, denne dag skulle vi prøve lykken mod vest og nord. Det samme skete igen Per så mere Dåvildt end jeg gjorde. Den ene gang havde Per set en hjort som jeg måtte skyde men jeg mente at kunne se kviste og strå foran dyret så jeg ville ikke skyde. Per sagde senere at Han i sin kraftige kikkert kunne se at den var fri til en bladkugle men der var aldrig nogen som var bebrejdet for ikke at skyde.

Klokken 12 var vi nået ud til fyret og her fik Per igen øje på en hjort som jeg først så da den begyndte at bevæge sig. Den stoppede da fyret var kuglefang, det havde nok ikke været særlig godt vi fortsatte 100 meter mod øst og her mødte vi en rudel på ca. 10 stykker og den ene stod godt for og tilladelsen til at skyde kom hurtigt. Efter skuddet var der vild forvirring blandt dyre og så løb de, ingen af os havde set skudtegn så vi markerede stedet hvorfra jeg havde afgivet skuddet, Per foreslog at vi gik op i køkkenet og fik et stykke mad og så vente en time inden vi gik ned for at se hvad der var at finde der hvor dyret havde stået. Det viste sig at dyret var gået 5 meter og lå bag en stor væltet eg derfor kunne vi ikke se hvad der skete. Det var en meget fin oplevelse at få sådan en jagt tur på Æbelø, den kan jeg leve højt på i mange år.

Jeg vil gerne sige mange tak til Anette og Per for den oplevelse de gav mig på Æbelø

En tak skal da også lyde til Åge V Jensen fonden for den fine gestus de har vist ved at lade 2 medlemmer af Bogense og Omegns Jægerklub komme til øen for at skyde en hjort.

                                                                                                                                                                 

Skrevet og indsendt af

Hans Bruun

                                                           Bogense                                                            

 

Skal din historie være her, så send den ind og del oplevelserne med os, send den til slt@privat.dk eller en fra bestyrelsen.